nuffnang header

Monday, 23 September 2013

Product Review: Organic Aid Vitamin E Moisturizer Cream

Pejam celik pejam celik dah sebulan bloggie ni tak disentuh. Aduhh. Ciannn die..huhuh. Disebabkan kekangan masa dan kemalasan diri yg tak menentu, inilah jadinya. Tapi mulai hari ni dah berazam nak hapdate bloggie selalu! Walaupun entry ciput2 pun takpe, asalkan hapdate! Iye tak? Hehe =p

Okay, hari ni nak buat review sikit lah, pasal 1 produk yg telah sy mencuba-i-nye-pun. Boleh dikatakan sebagai krim menghilangkan parut jerawat juga. Sebab sebelum kenal produk ini, haruslah sy menggoogle2 dgn jaya nya dan produk ni ramai org ckp bagus utk parut jerawat. Katanyeee.. lah. o_O


Ini lah produknye...


Produk: Organic Aid Vitamin E Moisturizer Cream
Harga: RM 15 (28 gram) / RM30 (110 gram)
Dijual: Watson & Guardian

Sebenarnya, ini bukan krim yg direka khas utk menghilangkan parut jerawat. Ini adalah moisturizer cream sebenarnya ataupun krim pelembab muka. Tetapi, mungkin sebab kandungan nye ada Vitamin E (which is known good for our skin) yg membuatkan parut2 di muka lebih cepat hilang dan muka berseri-seri. *Berseri kewrrr??* InsyaAllah...... Hehe =D

Cara memakai:

1. Basuh muka dengan pencuci muka bersih-bersih lah hendaknya.
2. Lap muka bagi kering sikit.
3. Kalau ada toner, tonyoh la muka dgn toner. (jgn toyoh2 sgt lah ek, tak elok sebenanrnya, hanya layangkan sahaja. eceyh)
4. Sapu krim pelembab Vit E Organic Aid ni.
5. Biarkan ia meresap dan anda boleh tidur.
6. Habis. Done.

*Ouh, utk yg kulit muka jenis kering, krim ni boleh juga dipakai siang hari sebelum anda pegi keje or keluar. Pakai krim ni sebelum makeup.


Satu lagi info yg penting adalah di packaging krim ni, tertulis, "non-sticky, non-greasy". Bermaksud krim ni bila sapu di muka takdelah rasa melekit2 dan berminyak sgt pun. Ok2 jek. Tapi kalau dah muka mmg jenis berminyak byk jgn laa nak salahkan krim ni pulak ek. Ataupun utk org muka berminyak, jgn la sapu byk sgt krim ni di muka. Okay..? Hehe. =p


Last but not least, yg paling penting sekali ni, adalah review dari empunya bdn. Kihkih. Sebelum tu, ini hanyalah pendapat peribadi ok, kesan penggunaan mungkin berbeza mengikut org.... Ok, sy sendiri dah try guna krim ni. Dan, telah pun repurchase produk ni. Beli lagi hah, 2 botol lagi. Hehe. Macam biasa lah, takde produk yg boleh hilangkan parut dlm masa sehari. Apa yg boleh dikatakan pasal produk ni, terasa mcm ada perubahan walaupun ambil masa. Perubahan tu boleh nampak lagi2 kalau tiada parut baru yg muncul.


Jadi, product ini adalah recommended product lah untuk sesiapa yg sedang mencari produk utk hilangkan parut. Lagipun harga nya takde lah mahal sgt. Try dulu botol kecik, sbb tahan lama jugak lagipun. Dalam linkungan RM15 dan boleh didapati di Guardian dan Watson. Sy dah usha, mmg dua2 tempat ni ada jual, Tak tipu. ;)


Lastly, sebelum menghilangkan diri lagi, sy akan rate kan produk ni. Disebabkan diri ini agak berpuas hati dgn produk ini, jd sy bagi 4 bintang utk Organic Aid Vit E Moisturizer Cream ni.


Sekian, wassalam, adios, amigos, chowzz~~



p/s: jangan lupa sertai My First GiveAway Contest 2015 kalau nak menang set kurung untuk raya haji ni ;)

40 comments:

  1. assalamualaikum nk tnya klau muka mengelupas sesuai ta pkai bnda tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.... boleh sangat2..sebab ni moisturize/pelembap muka.. sy pun kadang2 pakai sikit kat area tepi hidung bila menggelupas before make up.. =)

      Delete
  2. yeayy.. suka bila bc good reviews psl mosturizer ni. baru beli yg botol kecik few days ago. memula rs texture die very thick tp suprisingly bila dh blend kat muka rs x melekit lgsg ^^


    tp keciwa sket sbb beli kat farmasi jd harga die RM17.90 pdhal kat watson/guardian bole dpt murah sket. tp xpelah.. tq for sharing, keep blogging~

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ah..texture dia thick kan..so jgn letak byk2..letak sikit pun dah ok kot..letak byk takut jugak nanti muka berminyak n keluar jerawat pulak..tapi lain org lain effect..kena pandai adjust ;)

      Delete
    2. A ah..texture dia thick kan..so jgn letak byk2..letak sikit pun dah ok kot..letak byk takut jugak nanti muka berminyak n keluar jerawat pulak..tapi lain org lain effect..kena pandai adjust ;)

      Delete
  3. He3.. Dulu time study bekas yg kecik tu harga dia rm9.90 je. Mmg sangat2 berkesan. Terbukti muka blh tukar flawless naturally. My parut jerawat sebutir besar pun blh hilang dlm 2,3minggu.. Alhamdulillah~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good to hear that! Alhamdulillah =)

      Delete
  4. kalau still ada jerawat cikit2 tu still bole guna ke..nnti jerawat naik balik x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sorry for the late reply.. Ikut org jugak, kadang2 boleh kadang2 tak. Tapi saya pakai takde pulak terus kena serang dgn jerawat. Sbb kulit sy pun skg sensitif, salah pakai je cepat sgt naik jerawat balik. Tapi pakai ni kira okay jugak lah,,

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Hai,, saya baru je guna produk ni. 1st time pakai mmg cant believe that dia xsperti yang saya takutkan. Sbb apa, kulit muka saya melecet di sebabkan some serum mungkin jnis menghakis. Mmg down la bila kulit berubah menjdi teruk sgt dsebabkan 1 tmpt hahaha. Baru mlm ni tadi saya pergi guardian, tanyala kat pkerja tu. Dia org shorkan krem ni. Amboii masa tu cover kulit muka kai babies blink cream siang.. N loose powder, mmg ar xnampak tapi pedih d muka tu terasa sangat2 la pedih .. Balik je rumah, masa part kena buang make up tu den cuci muka kai yg dshorkan oleh farmasi saya xingat p mmg bgus. Lap je muka.. Part kulit nmpka melecet tu, letak je cream tu, mmg la mesti pedih nii.. Bila sapu je.. Mmg btul2 osomee.. Xpuas hati baca kat blog2 yg info mmg cukup byk. Smpy kata oil dan scrub tu okay. Haaa tadi rushing xdpt nak beli. Ala maklum la 1st time. Now dear, saya nak tnya.. Kalau saya pakai krim ni den sapu dgn babies blink yang selalu saya pakai tu, ok ke? Ke krim tu pakai malam. Siang pakai krim tu. But now, rasanya stop skjp kot, yerla kat kulit melecet tu nak stabil kan.. Kang sapu lain lagi, lain plak jdi nya hehe..}

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi babe, okay.. certain org mmg pakai moisturizer sebelum make up sbb kulit kering kan. Tapi sy tak pernah buat macam tu. Jadi nak bagi suggestion pun mcm x layak pulak, Hehe. Tapi bagi sy lah, takde masalah pakai krim ni dulu, tapi jgn pakai byk kot sbb nnti muka berminyak pulak. Lepas pakai tu bia je dulu dia serap, lepas tu baru pakai make up kat atas, =)

      Delete
  7. Woww mcm best je .. kat mn nk bli nii ???

    ReplyDelete
  8. Woww mcm best je .. kat mn nk bli nii ???

    ReplyDelete
  9. I baru beli ni...so I akan pakai malam je,,mudah-mudahan kesan baik pada wajah I ni..btw,,thanks for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're welcome.. Hopefully awak akan dapat great result pakai ni ye.. Hehe

      Delete
  10. Boleh ke pakai product ni dgn pencuci atau toner brand lain?

    ReplyDelete
    Replies
    1. It depends on your skin dear. Subjektif sgt2 pasal ni. Tapi sy sendiri tak pakai produk2 brand yg sama. Yg mana yg sesuai yg tu sy guna. Kena try and error. Tp lagi 1 tips, sebelum cuci muka selawat 3x dulu. Memang berkesan cuma kdg2 ambil masa sikit lah kan. Hehe. Kekadang dgn selawat yg kita praktik every time basuh muka or pakai product kat muka or even nak pakai make up, it will lead you to get a suitable products for you.

      Delete
    2. It depends on your skin dear. Subjektif sgt2 pasal ni. Tapi sy sendiri tak pakai produk2 brand yg sama. Yg mana yg sesuai yg tu sy guna. Kena try and error. Tp lagi 1 tips, sebelum cuci muka selawat 3x dulu. Memang berkesan cuma kdg2 ambil masa sikit lah kan. Hehe. Kekadang dgn selawat yg kita praktik every time basuh muka or pakai product kat muka or even nak pakai make up, it will lead you to get a suitable products for you.

      Delete
  11. Krim ni mmg ok,.kulit sy dr sek sgt snstif, bmyak, bjrawat,.then,taun 2014 stat pkai,.sgt slesa,krg bmyak,pore mgecil,.skunk tiap kli kua,jz aply krim ni ngan bedak je :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for the feedback! sgt berguna utk reader yg lain. =)

      Delete
    2. thanks for the feedback! sgt berguna utk reader yg lain. =)

      Delete
  12. Salam sis, sy lelaki n bru pakai krim nie twice.. So far so good la n xbrni nk komen bnyk sbb bru guna.. Yes krim nie mmg laaaaaa cepat gila dia absorb kt kulit muka.. Its amazing !! Ok sbnrnye sy nk ckp psal my pimple la, sblom nie jerawat sy susah ssgt nk hilang.. Pling ketara kt bahagian rahang, jerawat batu ketul2 beranak kt rahang kiri n kanan.. Nk tnggu hilang pling cepat pn 4 mnggu bru dia kecut but xkn hilang forever sbb akn keluar yg baru.. Sng citer mmg xlekang dek jerawat la.. Pstuh kt bhgian tulang pipi n anak rambut area telinga mmg laaa kerap kluar jerawat batu.. Jerawat jenis yg dlm kulit tu xde mata.. Sedih sgt duit dh bratus beli tu beli nie utk jerawat.. Sy dh penah pakai Tabita, Dnars, NDZ, CPVE, n segala mcm collagen dh telan.. G klinik pakar kulit Dr Mohd Noh kt jln TAR, byar RM250 cmtuh dia bgi pil antibiotik Vibramycin Doxycycline pn xjln gak.. Mkn pil tuh dh 6 bulan n g klinik pakar tu dh 2 kali tpi jerawat tmbuh dgn jayanya.. Sy start kena jerawat dri form 5 until now umur sy 23 tahun.. Lastly sy beli vit c jenis injection name dia Glutax Gold Velocity.. 1st jab tu, jerawat yg xpenah hilang kt area rahang tu, hilang dgn jayanya !! Sumpah sy xtipu, jerawat mngecut dlm 1 mnggu n sy pakai cleanser/toner/moisturizer brand Aiken.. So far alhamdulillah jerawat lama suma hilang, n klau tumbuh yg bru pn skjp je dia mngecut.. Tpi ad la jgk jerawat keluar lgi tpi bkn jenis jerawat batu dh.. Now ad jerawat sikit2 n bekas jerawat je tnggal.. Sy tnye doktor, doktor ckp bgus sbnrnye ambik injection vit c nie n doktor n staff kt klinik tu pn ckp yg dorg pn ambik suntikan vit c.. But doktor ckp klau ambik injection utk kulit nie jgn ckp kt org, sbb org nye mindset pk negatif bab injection nie pdahal doktor sndri blajar bab medical n dorg sndri tau kebaikan injection vit c.. Haha.. However, sy tukar moisturizer Aiken to Organic Aid.. Hopefull bekas jerawat n pori bleh hilang.. Sy just citer pngalam sy je, sy bkn seller vit c injection eh.. Haha.. Tq for reading.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Ves, thanks for reading my entry and leaving your comment here. It's okay,semua jenis sharing di alu-alu kan. Hehe. Yup for me injection vit c nampak macam ok je sebab vitamin c kan . Dan injection akan bertindak lebih cepat dari kita makan or sapu2 kat muka ke, sebab injection terus masuk dalam darah kan. Whatever it is, semua benda kena berpada-pada. Sy percaya effect inject vit c bagus je tp kalau diambil dalam sukatan berpada-pada.Ikut advice doctor lah kan. As for me, sy skg dalam fasa allergies to ubat-ubatan. Even kalau demam pun ubat demam xboleh makan, terus mata bengkak and effect muka. So sebarang supplements pun tak boleh makan, bila mkn supplements biasa je pun effect skin muka. So sy stop and tak try dah mana-mana jenis supplements (even vit biasa blackmores) dan juga tak guna semua jenis cream. Organic aid guna sikit je untuk kawasan muka yg kering ke as moisturizer kan. And bila tak buat apa-apa ni, mmg takde jerawat langsung dah tumbuh. Dah selamat dah. Memang kena biar je jawabnya. Huhu. Tapi yg tak best nye, umur2 mcm ni kena makan supplements, kena sapu muka dgn serum ke moisturizer ke, aging cream ke. The thing is sy tak boleh buat apa2 langsung. Baru la muak tak buat hal dgn jerawat. Hehe. Hopefully fasa allergies ni cepat pergi. Haha. Anyways thanks for sharing ye!

      Delete
  13. gud info..igtkan mahal krim ni.rupanya yg saiz kecil ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mahal plus yg size kecik tu pun tahan lama sbb byk jugak actually.. =)

      Delete
  14. SUre ok ka kai product nii ... bnyak sgt dh skin care i pakai .. tp parut ttp xhilang .....

    ReplyDelete
  15. SUre ok ka kai product nii ... bnyak sgt dh skin care i pakai .. tp parut ttp xhilang .....

    ReplyDelete
  16. Tumpang tnya...krim tu blh ke pkai kt perot utk lmbapan n strechmark??mohon tunjuk ajar smua

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy rasa boleh je tp tahap keberkesanan tu xpasti mcm mana.. setahu sy mmg even krim utk stretchmark pun ambil masa yg lama kan utk nmpk kesan kan.. tp if nk guna as melembapkan kulit, boleh je try guna krim ni.. btw dh try guna bio oil?

      Delete
  17. Replies
    1. takde masalah, boleh pkai krim ni calit2 kt tmpt parut je..

      Delete
  18. kalau pakai benda ni parut boleh hilang dallam berapa lama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x menentu ikut individu n kena rajin n sabar sikit lah.. tp kandungan moisturize dia mmg ok..

      Delete
  19. Blh hilangkan or kecutkan jerawat x?semakin hari semakin byk jerawat tumbuh😩😩..kalau blh sy beli trus ni😈

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa nya x boleh sbb ni bkn utk jerawat. krim ni mcm ala2 moisturizer utk lembabkan kulit dgn.. so parut2 di kulit boleh heal sbb kandungan vit E yg ada dlm krim ni.. utk kecutkan jerawat, boleh try oxy facial wash dgn gel jerawat oxy tu.

      Delete
  20. Blh hilangkan or kecutkan jerawat x?semakin hari semakin byk jerawat tumbuh😩😩..kalau blh sy beli trus ni😈

    ReplyDelete
  21. Produk nie halal x?? Maaf ye tanya.. Cbt sya cri status halal produk nie x Jmpa??

    ReplyDelete